maart 2011

Wist je dat...

Wist je dat juf Debby;

- de afgelopen 2 weken in de klas heeft gekeken naar ons. Zo kon ze zien wat er leefde in de klas en hierop inspelen door allerlei leuke activiteiten te plannen.
      Wat is er zoal uit de bus gekomen -->  we hebben een wasmachine geknusteld voor in de poppenhoek, nog eens lekker geverfd met de handen op een groot blad, een wasdraad met wasknijpers hebben we in de poppenhoek gekregen, een autobaan die we zelf in
            elkaar konden steken, pasta kettingen maken, ...
- en de kleuters deze week 2 x feest hebben gevierd in de klas want Pieter en Aya waren jarig!
- heeft gefilmd in de klas voor de video avond.
- nog leuke ativiteiten heeft gedaan rond het project 'Broederlijk delen'.
- en de kleuters toch wel en beetje hebben genoten van het mooie weer door eens buiten te gaan te spelen in de zandbakken.
 
Tot volgende week!
 

Wist je dat ze bij juf Lieve;
 
- de lente in de klas hebben binnengehaald. Ze gingen op lentewandeling naar de eendjes en schapen en mochten daarvoor oud brood meebrengen.
- dinsdag fruitsalade hebben gemaakt bij juf.Sophie. Dat was smullen!
- tuintjes hebben gezaaid in de klas met allerlei bloemen,tuinkers,radijs,... Elke kleuter mocht ook een eigen zaaibakje maken.En nu maar wachten!
- bloemen en bloesemtakken hebben bewonderd en prachtige forsitiatakken hebben geknipt en geplakt.Wat een kunstwerkjes!
                    ...en met het zonnetje de hele week kon dat lentegevoel niet
meer stuk.Zalig!

      

 

Wist je dat...     juf Katrien;
- we tuinkers en zonnebloemen hebben gezaaid. Goed water geven en nu maar wachten op het reslutaat!
- we samen met de kleuters van juf Lieve een lentewandeling hebben gemaakt. We voerden de eendjes en liepen voorbij de schapen en hun lammetjes.
- juf Carmen op dinsdag weer in de klas was. Ze deed met de kleuters een activiteit uit de doos vol gevoelens. Ook dramatiseerde ze een verhaaltje van Rikkie en speelde ze mee met de kleuters
- we donderdag een verjse leerden over groeien. Onze zaadjes doen het goed, 2 zonnebloemen komen al voorzichtig piepen!
- we eiersalade maakten met de eieren van de kippen op school en de tuinkers die we samen zaaiden... mmmm dat was smullen!
- we genoten hebben van het supermooie weertje...
 

 

Wist je dat bij juf Liesbeth;

- de juf deze week nog veel heeft meegespeeld in de hoeken? De kinderen vonden het superleuk dat de juf extra tijd spendeerde om mee te spelen. Er werden nieuwe materialen aangeboden in de verschillende hoekjes zodat ze weer op ontdekking konden gaan!
-de kleuters deze week al vele verhalen over Honnête en Gisèle gehoord hebben? Aan de hand van foto’s zagen ze goed hoe de kinderen zich daar wassen, eten en aankleden.
Het vastenproject van Broederlijk delen staat helemaal in het teken van de mensen uit Burundi. De kleuters vroegen zich al onmiddellijk af waar Burundi is? Hoe het komt dat de kinderen daar zo’n korte haren hebben? En hoe het komt dat ze zo bruin zijn? We kennen zelfs een woordje van dit vreemde land nl. “haguruka”!
Zelfs in de buitenzandbak begonnen de kleuters België en Burundi te bouwen.
- juf Aline deze week weer toffe activiteiten voor ons in petto had: toastjes besmeren met eiersla en zelfgezaaide tuinkers, een activiteit rond de doos vol gevoelens en dramatiserend vertellen.
-de kleuters deze week de takken van de krulhazelaar versierd hebben? Nu hebben we een sfeervol hoekje in onze klas met toffe paasspulletjes in de paasboom.
-we deze week ook weer 2 speelouders hebben mogen verwelkomen? De mama van Alice en de papa van Jamie zijn in ons klasje geweest. Ze hebben niet stilgezeten en hebben onze hele klas mogen verkennen. Maar goed dat ze zo flexibel zijn en inspeelde op wat de kleuters graag wilden doen.  Bedankt voor jullie hulp!!!
- Maartje een oud strijkijzer had meegebracht naar de klas? Nu kunnen we in het vervolg de werkjes, gemaakt van strijkparels, strijken en mee naar huis nemen! Dank je wel Maartje!!!
Maar toen Boaz het strijkijzer zag ...... dacht hij dat de juf hem ging leren strijken!!!
-we deze week ook het verhaal van Sneeuwwitje beluisterd hebben met de koptelefoon en dat de kleuters het verhaal naderhand hebben mogen uitbeelden? De kleuters die wilden kregen een rol in het verhaal en mochten het verhaal uitbeelden. Ze vonden het geweldig!!! Volgende week doen we het nog eens over.
- op vrijdag mijn jongens hun droom eindelijk in vervulling is gegaan? Een heus kasteel stond in onze klas te wachten waar ze de ganse dag mee gespeeld hebben.
 
Dit waren de belevenissen van deze week ...tot volgende week!

           
 

Wist je dat juf Kim;

Wat een supermooie lenteweek hebben wij achter de rug. Hier kan je lezen wat we allemaal deden in onze klas :
Maandag hebben we een oefening gedaan rond vormenperspectief,  bloembollen geplant en zijn we gaan turnen met juf An. De juf deed ook een rijmoefening met ons. In de bewegingshoek werd een bewegingskoffer aangeboden met allerlei soorten ballen : tennisballen, voetballen, stuiterballen, softballen, springballen, werpballen, bowlingballen, ... Ook manden, kegels en opdrachtkaarten werden hierbij aangeboden. Dit zorgde voor veel bewegingslust in onze turnhoek !
Dinsdag leerden we een nieuw versje voor de dagen van de week : "Kippetje Ukkepuk heeft het altijd druk ..." Binnenkort krijgt uw kleuter dit versje mee naar huis ! We hebben hard gewerkt aan ons paasknutselwerkje waarvoor we verschillende technieken gebruiken. Om de dag af te sluiten vertelde de juf een verhaal over "Frans Haas, een reis door schilderijenland".
Woensdag vertelde de juf het verhaal van "Vosje in de lente" en bespraken we samen wat we allemaal nodig hebben voor de verteltafel. We zoeken de materialen bij elkaar en volgende week gaan we dit verhaal naspelen aan de verteltafel.
Donderdag oefenden we het knippen van ovale vormen en plakten we de eieren bij de paashaas. We werkten verder aan ons paasknutselwerkje en we parelden een paasei met de strijkparels. Nadien gingen we nog turnen met juf An.
Vrijdag deden we een voorbereidende schrijfoefening en maakten we onze opdrachten af. Na de middag genoten we van het mooie weer buiten. De kleuters konden dansen, fietsen, voetballen, in de zandbak spelen, tekenen met krijt, ... Het was een leuke namiddag ! De meeste kinderen kozen voor de danshoek want Charlotte had een leuke cd bij !
Elke dag keken we hoeveel eieren Kakelientje Kakelkip gelegd had, verzorgden we de bloemen en vertelde de juf ons meer over Honnête in Burundi. Kortom, het was weer een leuke week ! Tot volgende week !
P.S. : door een defect aan mijn fototoestel, nog steeds geen foto 's ! Sorry !

Wist je dat...

juf Debby:
- en haar kleuters 3 nieuwe vriendjes in de klas hebben. Ze heten Maya, Mathisse en Soulaimane van HARTE WELKOM!
- juf Debby veel met de kleuters in de klas heeft meegespeeld, zo leerde ze de nieuwe vriendjes goed kennen
- ook juf Ine in de klas is komen meespelen. Wat vonden we dat superleuk!
- we deze week ook een jarige hadden; Fernand is 3 jaar geworden! We hebben fijn gefeest, maar ook lekker gesmuld van de cake die hij bij had.
      Nog een super dikke proficiat van ons allen!

 

juf Carine:
Een voedingsmiddel hier,een handtasje daar!
We kunnen al  betalen,echt waar!!
Met een boodschappenlijst in je hand,koop je in de leukste winkel van het land.
We gaan volgende week ook wegen.
We maken een verteltafel van kikker en pad.
Met één van de twee dieren die heel wat op zijn activiteitenlijst had!!!
Tot snel!!
 

juf Katrien:
- we maandag en dinsdag leuke dagen beleefden met juf Carmen in de klas.
     Ze bracht een nieuwe winkel mee, we zaaiden tuinkers, scheurden en plakten,... en nog zo veel meer.
- we kennis maakten met Honnête en Gisèle. De twee zusjes van het vastenproject.
- we niet rond een speciaal thema hebben gewerkt. Juf Katrien speelde veel mee in de klas.
- we op vrijdag feest vierden. Lowie, onze klaspop was jarig! We bakten samen cakejes voor zijn verjaardag en smulden er lekker van!

 

juf Liesbeth:
We maandag niet veel in de klas zijn geweest? We hebben maar héél even gedag kunnen zeggen en daarna
zijn we al gaan turnen, hebben we een bezoekje gebracht aan de bib omdat deze week de jeugdboekenweek
van start is gegaan met als thema “geheimen” en na de middag zijn we naar de kapper geweest op de
campus Harlindis en Relindis.Hé, hé, allemaal fijne dingen maar oh wat wilden mijn kleuters graag na een weekje vakantie lekker spelen in de klas!!!

-We dinsdag leuke dingen hebben mogen doen samen met stagejuf Aline?
Sommige kleuters hebben mogen zaaien, andere kleuters hebben een waarneming gedaan van de ananas en weer andere kleuters hebben mogen knutselen met juf Aline.

-we woensdag onze boekjes hebben mogen inruilen voor nieuwe boekjes? De meeste kleuters weten al heel goed welk boekje ze graag mee naar huis willen nemen.

-de papa van Milan & Maik in onze klas is geweest als speelpapa? Samen met een groepje kleuters heeft hij een héle mooie knikkerbaan gebouwd. WAUW!  Dank je wel papa om mijn kleuters weer nieuwe ideeën te geven.

-de juf deze week héél goed gekeken heeft naar het spel van de kleuters om zo nieuwe materialen en nieuwe spelimpulsen aan te reiken?
De poppenhoek werd oa voorzien van een poppenbadje waar de kleuters de poppen “echt” in konden wassen om ze daarna goed af te drogen en aan te kleden. Samen met enkele kleuters mochten ze met de poppenwagen ook een
wandeltochtje maken over de speelplaats!
Bij de boerderij zijn er nu tractoren, een woonhuis voor de boer & boerin met kleine poppetjes om het leven op de boerderij na te spelen.
Kortom, een toffe week waar de kleuters zelf aangaven wat ze als extraatje in de speelhoekjes wilden hebben.
Dat smaakt volgende week naar meer!

               

juf Kim:
 

Maandag gingen we naar de bibliotheek voor een leuke activiteit rond de jeugdboekenweek. We werden ondergedompeld in het thema GEHEIMEN. Aan de hand van verschillende boekjes en spelletjes kregen we de kans om te ervaren wat het is om een geheim te hebben. Nadien kwam juf Yolanda op bezoek met palmtakjes. Ze vertelde het verhaal rond Aswoensdag en verbrandde de oude palmblaadjes. De kleuters kregen allemaal een askruisje op hun hoof want Jezus houdt van iedereen. Na de middag gingen we turnen en om de dag af te sluiten vertelde de juf het verhaal van een eekhoorn die op zoek was naar de lente.

Dinsdag gingen we weer op stap, ditmaal naar de kapperschool. De mama van Jesper en de oma van Nora reden ons met de auto naar de campus op Sint-Jansberg. Bedankt hiervoor ! Daar lieten we ons verwennen als echte grote mensen in een groot kapsalon ! De meisjes kwamen met mooie vlechten, en de jongens met vooral veel gel, terug naar school !

Woensdag gingen we weer naar de bibliotheek, deze keer met onze boekjes ! Nadien versierden we onze Paasboom met leuke konijntjes en gekleurde eieren !

Donderdag bleven we eindelijk een hele dag in de school ! Wat hebben de kleuters genoten van het heerlijk spelen in de klas ! Er werd geëxperimenteerd met het nieuwe tafelaanbod rond vormen. De juf speelde mee in de hoeken om het nieuwe aanbod te ontdekken.

Vrijdag telden we al de eieren die Kakelientje Kakelkip gelegd heeft deze week. We deden ook een wiskundige activiteit met gekleurde eieren en opdrachtkaarten.

De juf vertelde deze week ook al veel over Honnête en Gisèle uit Burundi. We zagen op de foto hoe Honnête zich wast, eet, aankleedt en naar school gaat. We bespraken hoe wij dat doen en hoe ze dat in Burundi doen. De kleuters vinden het gek dat die kinderen op de grond op een mat eten en dat zij geen boekentas hebben.  Vrijdagnamiddag keken we naar enkele beeldfragmenten uit Burundi. Zo konden de kleuters zien hoe dat Honnête naar de waterput gaat om water te halen en hoe dat de kinderen daar hun eigen speelgoed maken. Onze kleuters waren toch wel wat onder de indruk en hadden meteen een idee om spullen van hier op te sturen naar daar. Zo wilde Fien iedereen een knuffel opsturen en Youness speelgoed. Ook hadden we vandaag een spontaan gesprek over anders zijn en hoe wij daar mee omgaan. Een gesprek wat tot nadenken heeft gezet !

Tot volgende week.

P.S. : sorry, om technische redenen deze week geen foto ’s.

Wist je dat ...

Wist je dat ... - juf Liesbeth:

 

 • we maandag verder hebben gewerkt aan onze muziekinstrumentjes? Wat zijn de kinderen de hele week toch nieuwsgierig geweest hoe hun flesje muziek gaat maken ....
 • juf Liesbeth samen met juf Kim en juf Katrien toneeltje heeft gespeeld? Het was muisstil in de klas en alle kleuters genoten ontzettend van het verhaal van Nieuwsgierig Lotje. Voor de start vroeg Jamie zich wel af hoe we dat allemaal gingen klaarspelen ..... 3 jufs en er komen 5 heksen in het verhaal voor! Niets verklappen hé Jamie!!! Het spannendste moment voor de kleuters was toen Nieuwsgierig Lotje mocht koken ...eerst kwam er groene en toen roze rook uit de heksenketel. Echte magie!!! Eind goed al goed ... en de jufs vonden het alle 3 heel fijn om te doen en zeker voor herhaling vatbaar.
 • juf Aline op dinsdag weer in ons klasje is geweest. Ze deed weer allerlei toffe spelletjes met ons.
 • we woensdag Prins Carnaval en jeugdprins Daan I hebben mogen begroeten in onze school?
 • we donderdag onze pyjama of nachtkleedje mochten aandoen in de klas en we onze tanden verantwoord hebben leren poetsen? De slaapheks is gelukkig maar voor 1dagje in onze klas geweest. Sommige kleuters dachten al dat we in onze klas gingen blijven slapen...... nee hoor, nog eventjes geduld en dan blijven we écht in onze klas slapen!!!
 • de papa van Maartje bij ons in de klas is geweest om speelpapa te zijn? Hij bracht een leuke zelfgemaakte voeldoos mee waar we volop mee gespeeld hebben. Spannend om zo alleen met je handen te voelen om dan te zeggen wat hij erin verstopt had. Maar het was nog een grotere verrassing toen we te horen kregen dat deze voeldoos voor ons klasje gaat zijn! Dank je wel papa Jan, we zullen er zeker gebruik van maken.
 • we vrijdag écht afscheid hebben genomen van het thema heksen met een heus heksenfeestje?
  Dank je wel aan de ouders die iets lekkers hebben meegegeven!
 • de 5j kleuters ook meegedaan hebben aan de optocht door de straten van Maaseik? We waren een echte heksenklas!
  fijne vakantie J

            

 

Wist je dat ... - juf Kim:

 • Wat hebben we deze week weer veel mogen beleven in ons klasje !
 • Maandag begonnen we al met een drukke, maar leuke dag. We maakten een masker en we werden geschminkt door de mama van Rens.  Sonja, hartelijk bedankt ! Om het thema af te sluiten speelden juf Liesbeth, juf Katrien en juf Kim samen toneel. Juf Liesbeth kroop in de huid van Nieuwsgierig Lotje. Juf Katrien was de muziekheks en de slaapheks. En juf Kim was de kookheks en de knutselheks. De kleuters vonden het geweldig toen er ECHT vuurwerk en rook uit de ketel kwam ! Wat een sensatie !! We namen ook onze zelfgemaakte “driedubbeldikkebezemstelenraketten” mee naar huis.
 • Dinsdag kregen we bezoek van het zusje van Laurence : Charlotte. Wat was Laurence fier dat haar kleine zusje bij ons op bezoek kwam !
 • Woensdag hielden we een spetterend carnavalsfeest op school ! Samen met de kleuters van juf Debby en juf Lieve dansten we tussen de confetti en de slingers ! Na de speeltijd kwamen de jeugdprins DAAN en prins ERVEN op bezoek ! Wat een bewondering voor hun kostuums en medailles ! We deden een leuke polonaise op de speelplaats.
 • Donderdag kwam Lili een kijkje nemen in onze klas. Na de vakantie zal ze onze klasgroep vergezellen. Alvast hartelijk welkom Lili in 6KP. We hopen allemaal dat je je snel thuis zal voelen. Donderdag deden we ook nog een leuk spel met hoeden op de speelplaats.
 • Vrijdag hebben we kennis gemaakt met het meten van inhoud a.d.h.v. limonadebekers. De opdrachten waren niet gemakkelijk, maar het was vooral héél lekker ! In de namiddag deden we mee aan de optocht. Als bevers van de Beverburcht gingen we met een mooie vlag en kleurrijke ballonnen door de straten van Maaseik. De kleuters vonden het geweldig, maar na afloop was het lampje toch wel uit …
 • Ik wens iedereen een leuke vakantie ! Tot volgende week !