april 2011

Wist je dat ...

Wist je dat ... - Juf Ine:

 • Juf. Ine heel erg genoten heeft van de eerste week terug tussen de kindjes. Het voelt heerlijk om terug te zijn!
 • We ook weer 4 nieuwe vriendjes erbij hebben in ons klasje. Van harte welkom aan Niek, Gabriël, Eline en Marith! Nu telt ons klasje 25 kleutertjes.
 • We donderdag de verjaardag vierden van Ziyad. We zongen, dansten, maakten zelf 'vuurwerk' en Ziyad mocht boven op de tafel staan!
 • De kleuters ook kennismaakten met 'Feetje Fien' Zij is ons kleine klasfeetje en kan écht toveren!!
 • We al heel flink hebben geknutseld en ons versje hebben geoefend voor het feest van mama! Maar wat we gemaakt hebben? Dat moet nog heel even een verrassing blijven!!
 • Vanaf nu elke dinsdag juf. Frauke (stagiaire gezondheids- en welzijnswetenschappen) mee komt spelen in ons klasje. Joepie, wat leuk!
 • Denken jullie ook aan de kinderdisco zondag? Hopelijk tot dan!

 

Wist je dat ... - Juf Lieve:

 • dinsdag de stagiaire Sophie een dagje op bezoek hebben gekregen
 • gestart zijn met het thema "Moederdag" en dat ze volop aan het knutselen zijn voor een verrassing.
 • woensdag (samen met juf.Sanne) rond schrijfdans hebben gewerkt. Er werd een liedje aangeleerd over een trein.
 • foto's en voorwerpen van mama mochten meebrengen waarover volop verteld kon worden. Samen werd er een groot hart geknutseld waarin alle foto's werden gehangen.
 • een versje hebben geleerd voor mama, maar dat verklappen ze natuurlijk nog niet!

         

 

Wist je dat ... - Juf Katrien:

 • we de eerste dag na de vakantie al meteen een dagje vrij hadden...
 • we in de klas van juf Katrien de hele week feest hebben gevierd. We vierden de verjaardag van Reda, Jaouad, Daniah en Lisa. Nogmaals een dikke proficiat aan deze kleuters!
 • juf Carmen de kleuters geschminkt heeft. Ook de nagels kregen alle kleuren van de regenboog.
 • we al aardig ons best deden voor de mama's. We knutselden er op los en onze verrassing ziet er al kleurrijk uit...
 • we ook al een versje leerden, en nu maar oefenen...
 • we onszelf op TV zagen tijdens het bekijken van de klas DVD. Verrassend voor sommige kleuters...

 

Wist je dat ... - Juf Liesbeth:

 • juf Aline dinsdag weer fijne activiteiten met ons heeft gedaan tijdens haar stagedag?
  We deze dag ook volop zijn beginnen te knutselen voor moederdag, ons versje hebben geleerd, …
 • we op woensdag voor de laatste keer boekjes zijn mogen gaan kiezen in de bieb?
 • juf Liesbeth donderdag op navorming is geweest in Bokrijk en de kleuters deze dag samen hebben doorgebracht met juf Debby?
 • Alice en Yussef deze week het proefjeskoffer mee hadden genomen om een tof proefje uit te kiezen om aan ons te laten zien? Deze proefjes stonden in het teken van het mengen van vloeistoffen en het maken van oliedruppels. Vol verwondering hebben we toegekeken en geluisterd naar hun uitleg.
 • we vrijdag aardig onze handen uit de mouwen hebben gestoken: schilderen, voorwerpen verzamelen die beginnen met de m van mama, een ”moederdag” ganzenbordspel, ons  moederdagversje hebben ingeoefend én al goed gewerkt hebben in ons werkboekje!!!

                   

 

Wist je dat ... - Juf Kim:

 • Maandag konden we genieten van nog een extra dagje vrij.
 • Dinsdag waren alle kleuters blij om elkaar terug te zien en wat hadden ze elkaar veel te vertellen ! Ook de mama ’s werden voorgesteld aan de hand van de meegebrachte foto ‘s. Toch wel opmerkelijk in het kringgesprek was dat de kleuters denken dat mama ’s alleen maar koken, afwassen, strijken, voor de kindjes zorgen, …
 • Juf Britt was ook de eerste keer in onze klas. Vanaf nu komt ze elke dinsdag stage doen in ons klasje. Ze studeert welzijns- en gezondheidswetenschappen op de campus en zal in onze klas komen meespelen, observeren en activiteiten begeleiden.
 • Woensdag gingen we naar de bibliotheek. Daarna begonnen we aan een moeilijke taalopdracht : we proberen om zelf een versje te maken voor Moederdag. Of het lukt… , dat zien jullie op 8 mei.
 • Donderdag hebben we flink geknutseld aan onze cadeautjes voor Moederdag. In het verwenhoekje was de betrokkenheid groot ! De kleuters vonden het geweldig om elkaar te schminken en hun haren te doen. Vooral de spuitbus en de echte haardroger vonden ze super ! Ook de juf haar haren moesten eraan geloven ! Juf Katrien kwam ook langs in ons kapsalon. We deden ook een oefening rond woorden die beginnen met de M van MAMA.
 • Vrijdag vierden we de verjaardag van Lili. Om 10 uur bracht de mama van Lili lekkere pannenkoeken ! Het was een leuk pannenkoekenfeest ! We waren ook nieuwsgierig naar ons nieuw aanbod : een magnetische knikkerbaan om tegen de kast te bouwen, een wiskundige teloefening met plusoefeningen, afbeeldingen maken door te vullen met geometrische vormen aan de hand van een gegeven opdracht.
 • Alweer een week voorbij. Tot volgende week !

Wist je dat...

Wist je dat... (juf Debby)
- er twee nieuwe vriendjes in de klas zijn gekomen. Geeltje en Zwartje heten ze. Het zijn onze paaskuikentjes. Helaas is Zwartje niet zo lang kunnen blijven...
- we een jarige hebben gehad deze week. Calvinn is drie jaar geworden. Hieperdepiep hoera!! We hebben lekkere berencakejes gegeten...
- de kleuters die wilden een kuikentje mochten versieren.
- we deze week paaseitjes hebben gezocht in de klas.
- juf Debby een tafelpoppenspel heeft gespeeld rond het kuiken
- we op vrijdag een leuke en gezellige paasbrunch hebben gedaan met alle kleuters van de school.
- we afscheid hebben moeten nemen van juf Debby omdat juf Ine na de paasvakantie terug komt.

 

Wist je dat... (juf Lieve)
- er uit de eieren in het kippenhok kuikentjes waren gekomen
- er geexperimenteerd werd met eieren. Ze maakten omeletten,spiegeleieren en hardgekookte eitjes. Dat werd smullen!
- ze aan de verteltafel het boekje "Mama mag ik een dier?" hebben gespeeld.De kleuters speelden dit later zelf na.
- ze de verjaardag van Elke vierden. Zij werd 4 jaar en trakteerde met heerlijke wafels.
- de kleuters werden omgetoverd tot echte kippen.Wat waren ze schattig!
- er vrijdag een grote paasbrunch werd georganiseerd met de hele school. Zij maakten hiervoor toastjes met eiersla.MMMMH lekker!
- de week werd afgesloten met de dvd van "Plop en de paashaas".
Zalig paasfeest en een deugddoende vakantie.
 

          
 

Wist je dat... (juf Katrien)
- we een hele week feest vierden. We vierden de verjaardag van Tuur, van Ella en van Anissa. Nogmaals een hele dikke proficiat!
- we een versje liedje leerden van eieren
- we ook echt kippeneieren kookten en bakten, mmmm
- we op woensdag avond onze jaarlijkse DVD avond hielden. Bedankt mama's en papa's voor jullie aanwezigheid en de leuke reacties!
- we ook chocolade eieren proefden in de klas. De smaken verschilden...
- de leerlingen van het derde leerjaar in onze klas zijn komen voorlezen.
- juf Katrien het verhaal van Rikki is jarig vertelde met de Kamishibai...
- we met alle kleuters van de school een gezellige paasbrunch hielden. Wat hebben we fijn gespeeld en gesmuld van al dat lekkers...
- alle juffen met een lach en een traan afscheid namen van juf Debby. Zij zal er na de vakantie niet meer bij zijn want juf Ine komt terug uit bevallingsverlof.
- ik jullie een zalig Pasen en een fijne vakantie wens!

 

Wist je dat...
- er deze week in het klasje van juf Liesbeth weer heel wat te beleven viel?
- ons proefjeskoffer werd deze week door Olivia, Achraf, Jette, Cas-Bender en Bo mee naar huis genomen! Er werd heel wat geëxperimenteerd en gedemonstreerd in onze klas en dikwijls vol bewondering gekeken naar al deze proefjes. Wauw de natuur zit toch mooi in elkaar hé?
- de kleuters thuis heel wat “werkjes” hebben uitgevoerd in deze vastentijd om er een centje mee te verdienen voor Gambia? Afwassen, helpen koken, opruimen van speelgoed of slaapkamer, enz.… allemaal goede dingen waar ze hun goed hart mee hebben getoond. Dank jullie wel voor jullie inzet.We hebben met ons klasje €38,30 bij elkaar gespaard!
- de mama van Sienna is komen meespelen in de klas? Samen met een groepje kleuters hebben ze getekend. Natuurlijk mocht een mooi versierd paasei en een paashaas niet ontbreken in al deze tekeningen. De tijd vloog om!
- Jamie deze week 6 jaar is geworden? Eindelijk was de dag voor hem daar en heeft hij kunnen trakteren op zelfgemaakte popcorn! Dat kwam goed uit want terwijl we naar onze klasfilm keken konden we lekker smullen van de popcorn! Een echte cinema in onze klas!!!
- mijn kleuters donderdag de koning en koningin hebben opgewacht op de markt? Met zelfgemaakte kettinkjes en vlagjes met onze Belgische driekleur sierden zij het marktplein. Een unieke ervaring!
- de juf ook stilgestaan heeft bij de laatste dagen van Jezus leven en erover verteld heeft met behulp van de kleuter-Bijbel?
- we als afsluiter van ons thema een heerlijke paasbrunch hebben georganiseerd met alle kleuters van onze school? Elk klasje zorgde voor iets lekkers en het was heerlijk smullen én genieten van dit samenzijn.
Fijne vakantie voor iedereen.
       

Wist je dat... (juf Kim)
- Maandag legden we de laatste hand aan onze paasmandjes, we schilderden de haasjes. We gingen ook turnen met juf An. De juf vertelde het verhaal “Saartje zoekt de liefde” over een muisje dat op zoek gaat naar de liefde die ontwaakt in de lente.
- Dinsdag kwamen de leerlingen van het 3e leerjaar om voor te lezen aan onze kleuters. Mathieu, de broer van Laurence, was blij om nog eens in de kleuterklas te zijn. Wie wou kon vandaag nog een paasknutselwerkje maken. We tekenden ook paashazen. Om de dag af te sluiten vertelde de juf het verhaal van “Rikki en Mia de kip” met knuffeldieren en materialen. Wat was dat grappig !
- Woensdag vierden we de verjaardag van Fien. ’s Avonds was het weer tijd voor onze jaarlijkse video-avond. Bedankt voor de talrijke opkomst !
- Donderdag kwam de mama van Rens omeletjes bakken in onze klas. Bedankt Sonja ! Daarna gingen we met de 5-jarige kleuters naar de markt om een glimp op te vangen van Koning Albert en Koningin Paola. Op de markt was het erg druk, maar we slaagden er toch in om vooraan een plaatsje te bemachtigen. Charlotte kon zelfs haar bloemetje afgeven en had een heus gesprek met de koningin. Dank aan alle ouders die meegingen voor de veilige begeleiding ! Nadien vertelde de juf nog het verhaal van “Rikki is jarig” met de “kamishibai” (Japans verteltheater).  Daarna gingen we nog turnen met juf An en de dag was alweer voorbij.
- Vrijdag maakten we fruitprikkers voor ons Paasfeest ! Alle klasjes zorgden voor wat lekkers. Zo waren er croque monsieurs, wafeltjes, groenteprikkers, toastjes met eiersalade, wentelteefjes en fruitprikkers ! Dat was weer heerlijk smullen ! Maar er was ook plaats voor een lach en een traan want we namen jammer genoeg afscheid van juf Debby.

Ik wens iedereen een fijne paasvakantie met veel eitjes !!   Liefs, juf Kim.

Opgelet : Paasmaandag 25 april is nog een vrije dag ! (geen school)

Wist je dat...

Wist je dat...
- de kleuters bij juf Debby deze week rond eitjes hebben gewerkt.
Juf Debby had gekookte en rauwe eieren bij.
We hebben de schaal van de eitjes er vanaf gedaan en gekeken hoe de eieren eruit zien.
- we de kindjes van Juf Kim in de klas hebben gehad. Dit vonden we superfijn!!
- we de paasboom mochten versieren.
- een kip Kato in de klas hebben.Elke dag legt ze echte eieren!!!!!
- we hard aan het werken zijn voor Pasen! Maar wat we maakten verklappen we nog niet!!
Tot de volgende keer!!!
Juf Debbie
 

Wist je dat...
- ze bij juf. Lieve een krukhazelaar hebben omgetoverd tot een echte paasboom
- ze een ontdektafel hebben gemaakt waar de kleuters naar hartelust kunnen experimenteren met allerlei paasgerief.
- er een kippenhok werd ingericht waarin de kippen al vele eitjes hebben gelegd.
         Nu maar wachten tot er kuikentjes uitkomen!
- er kippen en kuikens werden geknutseld en nog veel meer ....
- de kleuters allemaal al eens paashaas hebben mogen spelen.
- de week werd afgesloten met een film van Plop en de paashaas.

        

Wist je dat... (juf Carine)
Wat waren we weer fantastisch in de weer.
En dat met structuurverf deze keer!!
Experimenteren en tellen van eieren,hoort erbij.
Ons paaswerkje is klaar en dat maakt ons blij.
De verteltafel blijft ons boeien.Wat een babbelpret!
Volgende week werken we weer rond een boek nl."de moestuin van Opa"
We genoten al van onze dvd.
Genieten jullie op onze filmavond even mee?
Dinsdag om 19uoo start het festijn,hopelijk zullen jullie er zijn.
 

Wist je dat...
- we in de klas van juf Katrien een paasboom zetten. We versierden de takken met eieren, kuikentjes en vanalles moois wat de kleuters meebrachten.
- we een versje leerden over de boer en zijn kip
- we steeds meer leren en weten over de levenswijze van Gisèle en Honnête
- we een telspel deden met eieren
- we echte eieren openbraken, bakten en kookten
- we vanaf nu een verteltafel in de klas hebben rond het boek 'Kom uit het ei kleintje'
- we hard werkten aan ons paasknutselwerkje
 

Wist je dat... (juf Liesbeth)

- we deze week in ons klasje gestart zijn met het thema Pasen? Als introductie van het nieuwe thema heeft de juf het verhaal van “het allermooiste ei” verteld. De 3 kippen in het verhaal leggen ieder een ei, de ene een sneeuwwit gaaf ei, de andere een héél groot ei en de laatste een vierkantig ei. De kleuters geloofden wel niet dat een vierkantig ei bestaat en discussieerden onderling. Naar aanleiding van deze discussie hebben we dinsdag geprobeerd om een vierkantig ei te maken en het lukte!!!!
- we deze week ook verschillende voorwerpjes hebben mogen meebrengen die beginnen met de “P”? Er werd een zéér grote variatie spulletjes verzameld zodat we spelenderwijs deze nieuwe letter hebben kunnen leren. De papegaai van Maik en Milan sprak het meeste aan. Dank je wel ouders om samen met jullie kleuter op lettertocht te gaan.
- we deze week onze handen uit de mouwen hebben gestoken om onze paasknutsel te maken? Kleurtjes kiezen, plakken, verven, prikken om ter meest .... het wordt een héél mooi beest!
- de mama van Cas-Bender als speelmama in onze klas is geweest? Ze bracht een tof spelletje mee om samen met een groepje kleuters te doen. Het was wéér echt genieten in ons klasje.
- de kleuters aardig begaan zijn met de kinderen uit Afrika? We hebben samen besproken “hoe we thuis centjes kunnen verdienen” om mee te brengen naar de klas. Deze centjes stoppen we in ons spaarpotje en geven we aan juf Gertie want die koopt er eten en speelgoed voor in de klasjes in Gambia.
- we vanaf deze week ook “een proefjeskoffer” doorgeven? De kleuter van de dag mag een kindje uitkiezen die dan thuis een proefje mag voorbereiden om de dag erna voor te stellen aan de klasgroep.  We hebben het proefje van Jentl, Sienna, Elias, Maartje en Jamie reeds gezien. We worden echte professors in techniek & wetenschap! Bedankt aan de mama’s en papa’s om jullie kleuter te helpen.
- de kleuters me goed liggen hebben gehad op 1 april? Een gebroken arm, een arm in een steunverband, een scheetjeskussen én een verfborstel met nepverf aan waren de dingen waar ze me mee gefopt hebben! Hier hebben we goed mee gelachen hoor J.

Tot de volgende keer