5 KW - Juf Sanne

 

 

 

Het leven in onze kleuterklas

Het leven in de kleuterklas… een periode van experimenteren, ontdekken en leren!
Steeds op een spontane en speelse manier. 

Herinner je je nog de eerste keer dat je ontdekt dat een sprinkhaan kon springen? Of dat een spin acht pootjes heeft en opeens kan weglopen … Wij wel, want die intense vreugde en hartverwarmende verwondering zien wij dagelijks in de oogjes van onze kleuters! Wij maken daar dan ook dankbaar gebruik van om uw kleuter tot in elk uithoekje van zijn lichaam en karakter te laten open bloeien…

Het begint allemaal ’s morgens. Vanaf het eerste moment allemaal samen in de kring, lekker knus, geborgen en veilig. Stilletjes aan zal ook uw kind zijn of haar avonturen willen vertellen aan de klasgenootjes. En voor je het weet wil je kleuter ook weten wat er met de anderen is gebeurd en is hij één en al oor.

Zo wordt iedereen een stukje van de mooie puzzel!

 

In de derde kleuterklas werken we vooral met thema’s die bij de ontwikkeling en belevingswereld van je kleuter passen.

We geven aandacht aan het breder denken binnen een thema en aan het doelgerichter werken.

Samen met de kleuters kleden we de klas aan in het thema en aan de hand van betekenisvolle taken krijgt je kleuter de nodige ondersteuning  in de verschillende speel- en werkhoeken van de klas.

In de derde kleuterklas gaat je kleuter dus spelenderwijs op weg naar het vergroten van zijn/haar kennis van de wereld en ontwikkelt je kleuter zijn/haar sociaal-emotionele vaardigheden.

 

Een kleuter verkent de wereld met zijn handen, maar ook met zijn hoofd en hart.

 

Steeds even speels en enthousiast!

Daarom trekken we ook steeds met de kleuters op avonturentocht. Zo kan je kleuter de natuur met zijn handen, hoofd en hart beleven. Zo ontdekken we steeds weer nieuwe dingen zoals waar de kriebelbeestjes zich schuil houden, welke bomen je het best in kan klimmen, hoe diep de plassen zijn, welk blad bij welke boom hoort, …. Iedere week beleven we de natuur weer op een andere manier.