Bezoek van Sinterklaas en zijn pieten

 

 

Maandag 25 november 2013 … hoog bezoek op de Oude Ophoverbaan

Vroeg in de ochtend kregen we bezoek van de Sint en zijn pieten, maar hij zag er vanmorgen toch een beetje gek uit. Sinterklaas kwam binnen in zijn badjas en op zijn sloffen ! Hij was zijn mantel, zijn mijter, zijn schoenen, zijn ring, zijn boek en zijn staf kwijt en vroeg aan ons om hem te helpen zoeken ! We gingen samen met Sinterklaas en zijn pieten op zoektocht naar al deze spullen ! Op de speelplaats vonden we zijn schoenen. Sinterklaas leeft op grote voet ! In zijn schoenen zat zijn ring. Daarna gingen we verder zoeken in de Javanastraat. Uiteindelijk vonden we alles, behalve de staf ! Het is nog steeds een mysterie waar die staf nu is. Misschien in Wurfeld of in Maaseik, wie weet !                                                                          Na de zoektocht gingen we allemaal samen naar de klas en zongen we Sinterklaasliedjes. Sinterklaas bedankte ons voor onze hulp en de pieten deelden cadeautjes uit ! Wat een spannende dag vandaag ! 

 

BEDANKT Sinterklaas en zwarte pieten voor jullie komst !!! 

 

 

 

Vol ongeduld zaten we te wachten op de komst van de Sint ...

De Sint kwam binnen zonder mantel, zonder mijter, zonder staf, zonder schoenen, zonder ring, zonder boek, ... Hij zag er toch een beetje gek uit. 

    

De pieten deelden snoep uit en de Sint deed zijn verhaal.

            

Gelukkig vonden we tijdens de zoektocht alle spullen van Sinterklaas terug ! Wat was hij blij ! Juf Sara had de eer om Sinterklaas de mantel aan te doen en de mijter op te zetten. Olivia vond het boek van Sinterklaas terug. Enkel de staf konden we nergens vinden !! Misschien moeten de kleuters van Wurfeld of Maaseik eens goed rondkijken.

            

Terug in de klas werden we verwend met pakjes groot en klein ... en dat vonden we heeeeeeeeeeel fijn !!!

Bedankt Sinterklaas en zwarte pieten en tot volgend jaar !!!