Het laatste Ophoverbaan-nieuws!!!!

De voorbije twee weken hebben we allemaal hard gewerkt!

Pietenmutsen maken, mijters maken, schilderen en knutselen voor Sinterklaas,...!!

Juf. Carine is ook nog een mantel komen helpen stikken voor Sinterklaas! Die domme pieten hadden maar WEER eens de sleutel van de kleerkast van Sinterklaas verloren! Sint had tijdens deze koude dagen geen mantel! Dus hebben wij maar voor een nieuwe gezorgd! Gelukkig dat juf. Carine zo goed kon stikken! Juf Sara heeft een snelcursus bij haar gevolgd zodat we ook nog een heuse "Sint-zwembroek" konden maken! Dat was feest voor de Sint. Hij wilde nl. dat nieuwe zwembad in Maaseik ook eens uitproberen!

Vandaag was het dan eindelijk zover! De sint zou op bezoek komen.

Eerst waren er 2 zwarte pieten die fijn met ons kwamen spelen en dansen. Daarna was het dan zover ... Daar was de sint! Hij was erg verkouden en ziekjes. Gelukkig was één van de pieten ook voor dokter aan het leren. Hij kon de sint wel even onderzoeken. De sint was natuurlijk ziek geworden omdat hij geen mantel gedragen had bij dit slechte weer. Hij was zo ontzettend blij dat wij een mantel voor hem gemaakt hadden. Hij vond hem prachtig!

     

MAAR we hadden niet enkel een mantel voor Sinterklaas. We hadden ook gezorgd voor een nieuwe zwembroek, een sjaal voor zijn paard en de verloren ring. Hij was dolgelukkig!

   

De zwarte pieten hebben de rest van de dag nog leuk met de kleuters gespeeld. Wat fijn! Wat een heerlijke dag, hier hadden we lang naar uitgekeken!

Nu maar hopen dat hij dinsdag ook in de klas op bezoek gekomen is ... Spannend! Ons klompje staat al klaar met een lekkere appel voor 'slecht weer vandaag'!

 

 Tot volgende week,

de Ophoverbaan-juffen