Ophoverbaan nieuws

 Bij juf Angela
 
De voorbije twee weken was Juf Sandra in het klasje van jullie kapoenen, ter vervanging van Juf Angela.
We hebben de voorbije twee weken samen in ons klasje gewerkt rond het thema winter !!
Samen hebben we zo een sneeuwman gemaakt met wattenbolletjes, een muts beplakt met stukjes papier en wanten gekleurd die we daarna dan ook aan een touwtje hebben opgehangen.
Daarnaast hebben we nog een versje geleerd over de winter,over mutsen en sjalen, en hebben we vogelzaadjes door een appel gestoken, zodat we een lekker hapje klaar hadden voor de vogeltjes die buiten geen eten vinden in de winter.
Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog fijn gespeeld in de klas, gelachen, gezongen en de verjaardagen van Celeste en Olivia gevierd !!!
We sloten onze laatste dag met Juf Sandra af door samen lekkere sneeuwmannetjes van snoep te maken, die we dan ook mochten oppeuzelen in ons klasje.
 
Bij juf Sara
De tijd vliegt! We zijn alweer twee weken verder.
Onze klas is een echt muizenhol geworden.
We werken rond de boeken over het Muizenhuis van Sam en Julia!
De kleuters hebben al vanalles gemaakt: muizenhuizen gebouwd op de blokkenmat waar ze met lego meubeltjes in maken in de juiste maten (de muizen moeten hun meubeltjes op maat kunnen gebruiken).
Daar wordt dus heel wat gepast en gemeten in de klas. In het grote poppenhuis maken ze met duplo ook de juiste meubeltjes. Samen met de juf mogen ze muizen uit stof maken en naaien met de naaimachine. Met een strijkijzer om de textielstiften de fixeren kunnen ze ook al goed overweg.
Het worden echte doe-het –zelvers!!!
Dit thema gaan we dus verder kunnen uitwerken tot aan de carnavalvakantie.
 
Groetjes van de juffen