Wist je dat...

* juf Ine 
Wat de kleuters in het klasje van juf. Ine beleefden kan je ontdekken wanneer je op de volgende link klikt http://inonsklasje.blogspot.com/

* juf Lieve/juf An
Wat de kleuters in het klasje van juf Lieve/juf An beleefden kan je ontdekken wanneer je op de volgende link klikt http://jufan.skynetblogs.be/

* juf Carine
De liefste kleuters wasten hun baby's met de grootste zorgen!
Gelukkig want zij worden de mama's van morgen.
Project Muisje Max is met succes gestart.
Zo leren de kleuters de juiste houding bij de pc aannemen.
Verder lieten we ons schminken en onze handen verwennen
door mama's die er iets van kennen.
Jammer genoeg namen we afschied van Isra. Omdat ze is verhuisd gaat ze naar een andere school.
           

* juf Katrien 
- we ons sminkten net zoals onze mama's, met echte oogschaduw en lippenstift! De resultaten waren kleurrijk ;-)
- we de laatste hand legden aan ons moederdagcadeau... Nog enkele dagen geduld! Aan alle mama's alvast een hele fijne en verrassende moederdag!
- we ons versje ook nog regelmatig oefenden, benieuwd wie het zondag zo goed kan als in de klas...
- er ook geëxperimenteerd werd met nagellak en parfum. De hele gang rook lekker...
- de mama van Elke en de mama van Lore kwamen spelen in de klas
- we pudding maakten 'gele én bruine'

     

* juf Liesbeth 
- We deze week weer hard gewerkt hebben aan het cadeau voor Moederdag?! Met lijm, verf en zelfs met deeg zijn we aan de slag gegaan. De kleuters hebben ook al volop besproken waar ze de cadeautjes zullen gaan verstoppen, maar dat gaan we nog niet verklappen! We hopen dat de mama's zondag heel blij zullen zijn!
- De mama van Thibe maandag in de namiddag even in de klas was als speelouder? Ze heeft met de kinderen op de blokkenmat gespeeld, een leuk spelletje gedaan en verhaaltjes voorgelezen. Bedankt mama! De kleuters vonden het bezoekje heel fijn!
- Ook Luhna deze week een tandje had die uitgevallen was in de klas? Ze had hem er helemaal zelf uitgetrokken! We toverden een luciferdoosje helemaal om tot tandendoosje. Wat was ze er blij mee! Na het zien van het doosje, begonnen de andere kindjes ook aan hun tandjes te trekken! Plots wilde iedereen zo'n doosje hebben! :)
- De poppenhoek veranderd werd in een echt schoonheidssalon? De kinderen deden elkaars haren, elkaar schminken en er werden zelfs massages gegeven. Wat werden ze mooi! Elke morgen staan de kinderen te popelen om in het schoonheidssalon te mogen spelen! 
- We druk gewerkt hebben in het 'moederdagbundeltje' ? Dit is een bundeltje waar allerlei werkblaadjes staan binnen het thema Moederdag rond taal, rekenen en nog veel meer! Volgende week maandag of dinsdag mag iedereen zijn of haar bundeltje mee naar huis nemen. 
- We woensdag het speelgoed van de speelplaats gesorteerd hebben? Dit hebben de kleuters super gedaan! Er werd ook een kist gemaakt voor de kapotte materialen en vandaag ( vrijdag ) bespraken we in de kring wat we hiermee zouden doen. Er kwamen heel wat reacties en uiteindelijk kwam het erop neer dat ze de materialen wilden proberen te maken. Volgende week mogen ze deze zelf proberen te maken met hun creatieve ideetjes. Ik ben benieuwd! 
- Deze week de skeelers ( rolschaatsen ) een grote hit waren in de klas? Enkele kleuters hadden deze meegebracht van thuis en mochten buiten met een vriendje gaan 'skaten'. Ze vonden het heel fijn! 
- Ik tijdens de turnlessen sessies van Veronica Sherborne gegeven heb? Hiermee wil ik de kinderen vertrouwen in zichzelf geven en in anderen met behulp van beweging. De kleuters komen veel in contact met elkaar en leren op een fijne en aangename manier met elkaar om te gaan ( samenwerken ). We hebben elkaar massages gegeven, een menselijke knoop gemaakt, rustgevende spelletjes gespeeld, blindengeleide - hond gespeeld en nog veel meer. De kleuters genoten ervan! 
- de kleuters deze week heel wat foto's van hun mama meenamen naar de klas? Wat een leuke en mooie foto's zaten ertussen! In de kring hielden we een filosofisch gesprekje over 'mama' ( Wat is voor jou een mama? Heeft iedereen een mama? Hebben papa's en mama's ook een mama?... ) en na het gesprekje gingen we een mama-muur in elkaar knutselen. De kleuters moesten in tijdschriften prentjes zoeken die bij mama's passen en deze uitknippen. Vervolgens werden deze op de mama-muur geplakt tussen alle mooie foto's die de kleuters meenamen. Deze muur kreeg een mooi plekje in de onthaalkring! 

Fijn weekend en aan alle mama's een hele fijne Moederdag toegewenst!