Wist je dat...

* juf Ine 
Wat de kleuters in het klasje van juf. Ine beleefden kan je ontdekken wanneer je op de volgende link klikt http://inonsklasje.blogspot.com/

* juf Lieve/juf An
Wat de kleuters in het klasje van juf Lieve/juf An beleefden kan je ontdekken wanneer je op de volgende link klikt http://jufan.skynetblogs.be/

* juf Carine
 

* juf Katrien
- we een echte feestweek hadden in de klas! We vierden de verjaardag van Omar, Naoufel én Liam.
Ook via deze weg nog een hele dikke proficiat met jullie 5de verjaardag!
- we liedjes oefenden voor het afscheidsfeest van juf Liliane op het secretariaat en voor onze reuze picknick...
- ook deze feesten een echt succes waren! Bedankt aan juf Liliane voor je jarenlange inzet, maar ook een dikke merci aan alle mensen
die aan onze picknick meewerkten!
- we deze week ook op schoolreis gingen. In de binnenspeeltuin van 'Alles Kids' speelden we met alle vriendjes, aten we appeltjes, lekkere frietjes en een ijsje.
- we in de klas speelden en opruimden. We maakten een voorblad voor onze werkjes, bouwden kastelen op de blokkenmat, experimenteerden met nieuw constructiemateriaal,...
 
         

* juf Liesbeth
- we het deze week héél erg druk hebben gehad in de klas?
- maandag zijn we met heel ons klasje naar de educatieve tuin van Wurfeld geweest. Na de zware regen durfde we toch te vertrekken.
En maar goed ook want het werd een prachtige dag in de natuur! J
Eerst bezochten we de insectentuin. Met vergrootglazen en ontdekdoosjes verkenden we deze kleine diertjes!
We moesten wel goed zoeken want ze kunnen goed verstoppertje spelen onder dakpannen, blaadjes, struikgewas, enz…  !
Soms werd er ook bijkomende informatie opgezocht in natuurboeken.
Na een korte fruitpauze hebben we onze eigen zonnebloempitjes mogen planten.
Daarna deden we een fotozoektocht door de tuin. Goed kijken naar de planten was de boodschap!
Vervolgens deden we het blote voetenpad op onze blote voeten (natuurlijk).
Hilarische taferelen alom bij het voelen van al deze zintuiglijke prikkelingen (zowel bij kleuters als juf).
Dit pad viel duidelijk in de smaak want er waren kleuters bij die dit wel 10 x deden.
Samen op pad, mekaar helpen met voetjes wassen, zelfredzaamheid bij het aandoen van de sokken & schoenen, een heel leerrijke ervaring voor ons klasje.
Eindelijk gingen we picknicken (want dat was ook heel belangrijk) en ondertussen werden er leuke, grappige mopjes verteld.
Ook de dieren mochten we voeren! Konijntjes, dwerggeitjes, kippen en varkens werden bewonderd door deze “stadskleuters”.
In de namiddag trokken we erop uit en gingen we een boswandeling maken. Geblinddoekt mochten de kinderen een bepaald parcours afleggen. Dit was niet zo makkelijk als het er in werkelijkheid uitzag. Gelukkig was het touw onze leidraad en vonden zo de weg. Daarna gingen we op verkenning in het bos en verzamelden we allerlei natuurlijke materialen om een bosgeurzakje te maken.
We hebben aardig genoten en eventjes kunnen stilstaan bij al dat moois van de natuur. Een dag om nooit meer te vergeten!
Dank je wel aan alle chauffeurs die ons gebracht en gehaald hebben.
- dinsdag hadden we het afscheidsfeestje van juf Liliane (juf van ons secretariaat). We hadden haar goed kunnen verrassen en zongen en dansten voor haar.
Daarna werd er lekker gefeest met chips, koekjes en drank.
- Woensdag brachten we ons laatste bezoekje aan de bib. We kregen ook een zoekopdracht mee voor thuis. Wie dat wil kan in de vakantie deze opdracht binnenbrengen…
er staat dan een leuke
verrassing op je te wachten.
’s Avonds waren we weer allen paraat op de afzwaaireceptie!
Na een swingend nummertje op piratenmuziek kregen de kleuters allemaal hun diploma en mochten we terecht zeggen dat ze “ geslaagd zijn aan de kleuteruniversiteit”! Als herinnering aan “de
beverburcht” ontving iedereen een rugzakje met een afzwaaifoto en een gepersonaliseerd T-shirt erin.
Dank je wel aan het oudercomité voor dit leuk initiatief!!!

- donderdag ging de feestweek verder en gingen we op schoolreis naar Alles Kids. De kinderen waren laaiend enthousiast en hebben de ganse dag goed geravot in de speeltuin. Maar de drukke week begon al op sommige kleuters in te werken en op het einde van de dag vertoonde al enkele kleuters de eerste vermoeidheidssignalen (maar ook bij de juf!).
-Vrijdag organiseerden de jufs de jaarlijkse picknick. Dit jaar toch wel heel speciaal want het zal de laatste picknick zijn op dit adres. Onder begeleiding van heel veel ouders en grootouders namen we op een toffe manier afscheid van dit geliefd schoolgebouw. 
Samen met ons “beverbandje” zongen we om ter meest en toen werd er gefeest!!!
Heel wat ouders en grootouders maakten lekkere dingen zodat het een gezellige picknick werd voor groot en klein. Dank jullie wel voor al die lieve woorden en erkenning die we mochten ontvangen.
Het doet goed om te horen dat jullie onze inspanningen heel erg waarderen. Maar zonder jullie stonden we nergens, dus “allen tezamen een heel sterk team”!  J
 
Moe maar heel erg voldaan trok ik mijn klasdeur toe.
Tot maandag
Fijn weekend